Aanbod

Observatiejaar

1 jaar waar leerlingen kunnen wennen aan het secundair onderwijs en kunnen proeven van alle afdelingen om daarna een doordachte keuze te maken.

Opleiding logistiek assistent

Je zal hulp bieden aan verpleegkundig of verzorgend personeel. Je bent sociaal ingesteld, handig en hulpvaardig.

Afbeelding leerlingen pagina

De technieken worden je op school aangeleerd en mag je snel in de praktijk uitproberen: bedden opmaken, maaltijden bedelen, onderhoudstaken uitvoeren, patiënten vervoeren, linnendienst verzorgen …

Tewerkstelling: rusthuizen, verzorgingstehuizen

Opleiding werkplaatsschrijnwerker

Een veilig, goed uitgerust machinepark en houtatelier geven de mogelijkheid om een opleiding werkplaatsschrijnwerkerij te volgen.

Binnen een kwalitatief en professioneel kader wordt er nadruk gelegd op liefde voor het vak, technieken van binnen-en buitenschrijnwerkerij en technieken van interieurelementen.

Tewerkstelling: algemene schrijn- en timmerwerken, interieurbedrijven, toeleveringsbedrijven voor parket of keukenindustrie

Opleiding tuinbouwarbeider

De uitgestrekte tuin op de vestigingsplaats de Steenweg biedt de mogelijkheid om algemene tuinbouw in de praktijk te brengen: het telen van eenjarigen, het telen van groenten, boomkwekerij, tuinaanleg en –onderhoud.

Tewerkstelling: tuinaannemers, plantenkwekers, groendiensten op de gemeente, tuincentra

Alternerende beroepsopleiding (met steun van het ESF)

1 jaar extra 3 dagen werken 2 dagen school

Europees Sociaal Fonds

Het Europees Sociaal fonds (ESF) stimuleert Vlaamse organisaties om de arbeidsmarkt te versterken en de werkgelegenheid te vergroten. Het fonds helpt mensen omscholen naar een nieuwe job of begeleidt hen bij het zoeken naar een eerste baan. Bedrijven krijgen hulp bij de afstemming werk/privé voor de werknemers en de structuur van de arbeidsorganisatie. Ook onze jongeren die de alternerende beroepsopleiding volgen zijn betrokken in dit project.